DIY Treehouse

location: Ljubljana, Slovenia
client: zasebni| private
project: 2013
project team: Ana Kučan, Ana Tepina, Luka Javornik
constructed: 2013
constructed by: Primož Jelovšek s.p.
exhibited at:
Design Expo, oktober 2013 | Design Expo, October 2013 znak| sign: Primož Fijavž studiobotas
photo: Aljaž Babič

The tree house is made of a dark brown T-FIX waterproof panel, with lap joints. Its smooth side is used for a seat base and backrests. Backrests are part of the hidden support, which assist the ladder and the branches in carrying the seat base. It is custom made by repeated checking in situ with paper models. First steps of the process are rather demanding; nevertheless, the product is preceeded by the story of its making.

Vrt 09-05

The site is situated at the edge of the forest. The location of residence follows the idea of the Villa – the quest for an immediate physical and visual connection between internal and external parts of an unanimous dwelling and the pleasurable enjoyment of vistas from the raised position. The residence at the north end […]

Renovation of the grounds of the villa White Mansion

The neo-renaissance villa is situated on the verge of Lake Bled. The area is steep, mostly covered with forest. The scattered remains of the former forest-park – paths and masonry details – unfold the once-discovered potential of the site. The main experiential value is hidden in the sequence of a walk through the forest behind […]

Garden 11-05

Garden 07-06

The house is set on a very steep slope. The extension for swimming pool on the lower level required the formation of terraces, which would enable the use of the forested part of the garden of the upper level with the one below, fusing thus the garden with the surrounding forest without visible barriers.